Anmälningsinformation

Se våra kurser under respektive flik och fyll i formuläret nedan för att göra din kursanmälan.

INGEN KURS FÖR TILLFÄLLET

Allmänlydnad
Denna kursen riktar sig till dig som vill träna vardagslydnad med din hund.

Om kursen
Att ha en hund som är lydig och följer dig främjar din hunds välmående oavsett om du vill tävla eller bara ha en god relation och kommunikation i vardagen. Vardagen blir både tryggare och roligare för er själva och människor ni möter. Under kursen går vi bland annat igenom kontakt, inkallning, koppelgående, inlärning och olika belöningstekniker.
Kursen riktar sig till hundar över 6 månader. För att delta måste valpen vara vaccinerad enligt SKKS bestämmelser. Inga speciella förkunskaper krävs.

För att kursen skall bli av krävs minst 5 deltagare.
Max antal deltagare: 8st

Instruktör:

Pris: Medlem i Laholms BK

Allmänlydnad med inriktning spår
Passar alla som vill aktivera sin hund och lära sig mer om spår eller utveckla påbörjad spårträning.

Om kursen

Kursen har inriktning på spår/allmänlydnad.

Vid två tillfällen är vi på brukshundklubbens plan och har introduktion och vissa övningar.
Vid fyra tillfällen tillbringas kursen ute i spårmarkerna som kommer att vara både skog och fält.
Vi tränar på det vardagliga såsom möte med andra hundar, inkallning, sitt kvar m.m. under tiden vi väntar på våra spår.

Kursen riktar sig till hundar över 6 månader. För att delta måste hunden vara vaccinerad enligt SKKS bestämmelser. Inga speciella förkunskaper krävs.

För att kursen skall bli av krävs minst 4 deltagare.
Max antal deltagare är: 8 st.

Instruktör: Jennica Klinker Stefansson & Pernilla Persson

29/4 Måndag introduktion 18.00-20.00
4/5 Lördag skog/fält 9.00-12.00
11/5 Lördag skog/fält 9.00-12.00
13/5 Måndag klubben 18.00-20.00
18/5 Lördag skog/fält 9.00-12.00
25/5 Lördag skog/fält 9.00-12.00

INGEN KURS FÖR TILLFÄLLET

Momentkurs
Kurs för dig med ambition att tävla med din hund eller bli ännu mer samspelta. I kursen läggs fokus på tävlingslydnad/brukslydnadens olika moment. En individuellt anpassad kurs beroende på utbildningsnivå.

Förkunskaper
Ha ett genuint intresse av att träna din hund, det är ett måste att träna hunden mellan gångerna.
Tycka det är roligt att hålla på med lydnad. Denna kurs handlar om lydnadsmoment och det krävs att man har god kontakt med sin hund.

Vi ser gärna att ni gått allmänlydnadskurs eller motsvarande innan.

Max antal deltagare: 8st

Instruktör:

Pris: Medlem i Laholms BK

Rallyaktivering nybörjare & fortsättning
Är du sugen på att aktivera din hund och samtidigt prova på grunderna eller utveckla dina kunskaper inom sporten Rallylydnad? Då är detta kursen för dig!

Om kursen I rallylydnad står samarbete mellan hund och förare i fokus. Sporten går ut på att man tillsammans med sin hund genomför en bana med olika skyltar som visar de moment som du och din hund ska utföra. Vi kommer gå igenom skyltarna i nybörjarklass och provar olika vägar för att på bästa sätt få er som ekipaget att lyckas! Vi lär oss grunderna i att bygga bana och går även igenom regler osv.

För att kursen skall bli av krävs minst 4 st deltagare.
Max antal deltagare: 8 st

Instruktör: Emelie Carlsson & Vickie Berggren Brinck

Kursdatum:

Tid: 18.00-20.15​

Valpkurs
Har du skaffat en ny familjemedlem och vill ge din valp en stabil och trygg start i livet? Då rekommenderar vi att ni går på valpkurs!

Om kursen
På valpkursen ges möjlighet att träna på det som valpen behöver för att utvecklas och fungera väl i olika vardagssituationer.
Kursen riktar sig till valpar i åldern 3-6 månader. För att delta måste valpen vara vaccinerad enligt SKKS bestämmelser.

För att kursen skall bli av krävs minst 4 st deltagare.
Max antal deltagare: 8 st

Instruktör: Lisa Albjär & Emelie Carlsson

3/10 kl 18-20:15

Privat träning
Är du intresserad av individuell handledning, privat träning eller liknande?
Kanske något problem i vardagslydnaden, tävlingslydnad, spår eller sök, och behöver lite extra hjälp?
Passa då på att boka in en träning för Monika!
Plats: Laholms brukshundklubb
Krav: Du behöver EJ vara medlem
Kontakta Monika för att boka tid. Uppge dina önskemål samt namn och telefonnr.

Mail: blixtra11@gmail.com
Pris: 400 kr