Svenska Brukshundklubben är en ideell medlemsorganisation för aktiva hundägare, specialklubb i Svenska Kennelklubben och frivillig försvarsorganisation.

Vi är

Svenska Brukshundklubben är en ideell medlemsorganisation, specialklubb i Svenska Kennelklubben (SKK) och frivillig försvarsorganisation. Vi har utbildat hundar och förare sedan 1918.

60 000 medlemmar

Svenska Brukshundklubben har idag runt 60 000 medlemmar, närmare 300 lokala klubbar runt om i landet och avelsansvar för ett tjugotal brukshundraser.

Våra medlemmar tränar, tävlar och arrangerar aktiviteter som agilityrallylydnadbruksprov med spår, sök, rapport och patrull, IPOIPO-Rlydnadpatrullhundarräddningshundarutställningarkurser för hundägare och långsiktiga avelsarbeten.

Klubbar i hela landet

All verksamhet inom Svenska Brukshundklubben bedrivs av våra medlemmar på de lokala klubbarna. Brukshundklubbar finns i nästan alla Sveriges kommuner. I vissa kommuner finns det till och med flera klubbar.

Avel och utveckling av våra brukshundraser arbetar medlemmar med i våra rasklubbar.

Ideell organisation

Brukshundklubben är en ideell organisation utan politiska eller religiösa kopplingar. Våra huvudsakliga verksamhetsområden är utbildning, tävling samt utveckling av mentalt och fysiskt sunda hundraser.

Läs mer om SBK organisation här >>> SBK_om oss